Meny
  • Svart Jämtlandskalksten 300 mm x fallande x 12 mm slipad yta
  • Svart Jämtlandskalksten 300 mm x fallande x 12 mm slipad yta
  • Svart Jämtlandskalksten 300 mm x fallande x 12 mm slipad yta

Svart Jämtlandskalksten 300 mm x fallande x 12 mm slipad yta

Jämtlandskalksten Svart är en favorit i svenska hem med distinkta marmoreringar och ådringar i stenen. Det är en av världens absolut hårdaste kalkstenssorter och lämpar sig bäst inomhus. Färgen är mörkt grå och snuddar mot det svarta hållet. Storheten i stenen ligger i dess vackra ådringar och marmoreringar samtidigt som att den är otroligt stilren. Passar bra ihop med klassiska element i hemmet så som mörkt trä och mässing. Denna variant kommer i fallande längder och är 300 mm breda. Stenen är 12 millimeter tjock. Finns också i grå.
1 605 kr/kvm
Ange kvm
Tillfälligt slut
Leverans 3-7 arbetsdagar. Frakt räknas ut i kassan.

Teknisk information

Fallande längder
Plattorna har samma bredd men längden varierar normalt mellan 40 cm och 80 cm. Det finns ingen garanti för en viss längd eller en viss fördelning inom detta spann. Fallande längder är ett klassiskt sätt att lägga sten där stenarna läggs omlott och ger ett levande intryck samt minimalt med spill. Passar både för golv och vägg i badrum, kök och hall. Samt stenläggning utomhus.
Skötselanvisning
När golvet har fogats, rengör ytan med Fila PS87 grovrengöring, låt stenen torka och impregnera sedan med MP90 Eco Xtreme. Följ anvisningarna noggrant. Vid allrengöring av stenen rekommenderar vi Fila Cleaner, ett koncentrerat allrengöringsmedel för natursten. Skonsam för din sten och miljön!