Våra produkter

Svensksten levererar natursten för interiört bruk, bänkskivor till kök och badrum, fönsterbänkar, golvplattor samt plattor för väggbeklädnad.

Våra produkters utseende och funktionalitet bestäms inte enbart av ditt val av stentyp, utan också av ditt val av bearbetning. Nedan kan du läsa mer om vad du bör tänka på vid ditt val av sten. Vår rekommendation är att du besöker ditt lokala Stenyföretag för att få mer information om vilka bearbetningsalternativ som passar bäst utifrån dina behov. Där får du också möjlighet att se och känna på olika stentyper och få en känsla av vilken sten som passar just dig.

Ytbearbetning
Stenens ytbearbetning påverkar både utseende och funktionalitet och behöver specificeras för att produkten ska få det utseende och de egenskaper som du önskar. Generellt sätt gäller att ju slätare yta man väljer, desto klarare och starkare blir färgen, mönstringen blir synligare och ytan blir lättare att underhålla. Polerade eller finslipade ytor är därför de vanligaste för bänkskivor, fönsterbänkar och golvplattor.

Kantbearbetning
Beroende på vilket utseende du önskar kan stenskivans kantprofil utformas på olika sätt. Med samma bearbetning på kantprofilen som på skivans yta skapas en vacker enhetlig skiva. Vill man hellre ha en snygg kontrast kan man välja en annorlunda bearbetning av kantprofilen.

För mer detaljerad information hänvisar vi till Stenindustriförbundets broschyrer

7 steg till ett lyckat val

Natursten inomhus

Skötsel inomhus