Våra material

Inom Steny arbetar vi framför allt med olika typer av natursten, och då främst med granit, marmor, kalksten och skiffer. Som ett komplement till detta bearbetar vi även kvartskomposit, som är ett industriellt tillverkat material med stenlika egenskaper.

Natursten
Olika typer av natursten har olika egenskaper. Motståndskraften mot kemisk och mekanisk påverkan varierar, och så gör även stenarnas smuts- och fläcktålighet. Med rätt val av natursten får du en lättstädad, underhållsfri och outslitlig yta som du har glädje av en lång tid framöver
Då natursten är en naturprodukt, varierar dess färg, struktur och ådring, även hos samma stensort. Det innebär att din produkt alltid kommer att skilja sig från andra produkter i samma material, och kommer således att vara helt unik.

En bild på en dataskärm (eller i en broschyr) kan inte användas som referens, utan ger bara en indikation på stenens utseende. Därför rekommenderar vi alltid att du tittar på fysiska stenprover innan du slutligen bestämmer dig för vilken stensort som ska få förgylla ditt hem. Det är viktigt att du som kund tar reda på den tilltänkta stensortens egenskaper för att få bekräftat att den passar just ditt syfte.
För mer information om naturstenars egenskaper hänvisar vi till Stenindustriförbundets publikationer nedan, eller till ditt närmaste Stenyföretag.

7 steg till ett lyckat val

Natursten inomhus

Skötsel inomhus